Vasić: Ulažemo u sela da bi imali iste uslove kao u gradu

Gradska uprava svake godine ulaže velika sredstva za obnovu i razvoj infreastrukture, kako u centralnom gradskom jezgru, tako i u prigradskim naseljima, ali i selima. Danas je radove na izgradnji nove vodovodne mreže u dužini od 1500 metara obišao gradonačelnik Pirota, mr Vladan Vasić, sa direktorom JP “Vodovod i kanalizacija”, Zoranom Nikolićem i svojim pomoćnikom za investicije i infrastrukturu, Aleksandrom Ćirićem.

JP “Vodovod i kanalizacija” brine o vodovodima u dvadesetak sela i brine o vodosnadbevanju 93% stanovništva, što podrazumeva i konstantno ulaganje u infrastrukturu.

-U Poljskoj Ržani je bilo dosta kvarova na mreži i pre najavljenog asfaltiranja obnovićemo novu vodovodnu mrežu u dužini od 1500 metara. Vrednost radova je oko 8 miliona dinara, a s obzirom da se radi o promeni mreže, a ne o novim priključcima, meštani nemaju finansijskog učešća, izjavio je direktor Nikolić.

Gradska uprava je pre nekoliko godina uradila kanalizaciju u ovom selu.

– Ove godine za presvlačenje puta novim asfaltom odvojili smo 15 miliona dinara, što je dovoljno za polovinu ukupne dužine puta. Pre asfaltiranja zameniće se vodovodna mreža i Telekom će ugraditi optički kabal, kako bi imali bolji internet i televiziju, a nakon toga proširićemo i preasfaltirati put. Želja nam je da stvorimo što bolje uslove za život u svim selima u našem gradu – rekao je medijima gradonačelnik Vasić.

2 Komentara

  1. Ana

    17.05.2017. at 14:30

    Bila sam do Dak Banjice i mogu vam reci da je bas bezveze da onakvo mesto i selo (Gradasnica) propadaju a vi svake godine ista sela sredjujete.

  2. Miloš

    17.05.2017. at 14:38

    .. Ulica Nišavski odred 260-268 nema asfalt punih 20 godina a ni kanalizaciju .. mogli bi da pogledate malo i prigradska naselja a ne samo sela odakle potičete ?

Morate biti ulogovani da biste komentarisali. Login

Ostavite komentar