Lokalna samouprava

Vasić u ambasadi SAD na obeležavanju Dana nezavisnosti

U utorak, 05. jula, tradicionalno je  obeležen  nacionalni praznik SAD, 4. jul Dan nezavisnosti,  prijemom u rezidenciji američkog ambasadora u Beogradu, gospodina Kajla Skata, koji je ovom prilikom poručio da SAD sa Srbijom dele iste ciljeve koji su utkani u Deklaraciju nezavisanosti potpisanu pre 240 godina.

IMG_0378
Prijemu povodom obeležavanja 240 godina od sticanja nezavisnosti prisustvovali su predsednik Srbije Tomislav Nikolić, premijer Aleksandar Vučić, predsednica parlamenta Maja Gojković, ministar spoljnih poslova Ivica Dačic, za evropske integracije Jadranka Joksimović i minstar odbrane Zoran Ðorđević. Na prijemu su bili i patrijarh SPC Irinej i pripadnici drugih verskih zajednica, predstavnici diplomatskog kora, predstavnici javnog i kulturnog života Srbije.
Na poziv gospodina Skata odazvao se i gradonačelnik Pirota, mr Vladan Vasić.
Poznato je da duži niz godina Pirot i ambasada Amerike imaju plodonosnu saradnju koja je oslikana mnogim  uspešno realizovanim projektima među kojima je i  izgradnja inkluzivnog centra, koja je u završnoj fazi, a 12. jula u Pirotu se očekuje poseta predstavnika Vojnog odeljenja američke ambasade  povodom sastanka u vezi aktuelnih pitanja na temu vanrednih situacija.
Skat je u obraćanju istakao da je juče obeleženo 240 godina od dana kada su osnivači Amerike proglasili novu naciju i usvojili deklaraciju posvećenu univerzalnom pravu na ljudsko dostojanstvo, demokratiju i ekonomski na
predak. 
IMG_0410
IMG_0402
IMG_0387
IMG_0431
IMG_0445
IMG_0408

Slične vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker