Lokalna samouprava

Vasić: Turizam kao mogućnost dalje saradnje

U Pirotu danas boravi delegacija Primorsko Goranske Županije Republike Hrvatske koja će osim Opštine Pirot i Okruga, posetiti i Slobodnu zonu. Gosti će na kraju svoje trodnevne posete Srbiji imati priliku da upoznaju i lepote našeg kraja, manastir Sv. Jovana Bogoslova u Poganovu i kanjon reke Jerme.

0810141Predsednik opštine Pirot, mr Vladan Vasić sa svojim saradnicima primio je danas i razgovarao sa delegacijom koju čine, Petar Mamula, zamenik župana Primorsko-goranske županije, Marko Filipović, zamenik gradonačelnika Grada Rijeka, Tomislav Palalić, direktor Aerodroma Rijeka i gospođa Mirela Ahmetović, načelnica Opštine Omišalj, Krk.

– Naši gosti imaju velikog iskustva u oblasti turizma, razvoju industrijskih zona i razvoju sporta, a mi želimo da učimo od uspešnih i najboljih. Postoji ideja da riječki aerodrom uspostavi liniju sa niškim aerodromom, i mi tu vidimo šansu, da predstavimo naše turističke potencijale, i ostvarimo što veći broj poseta turista  – izjavio je predsednik Vasić, u svom obraćanju medijima po završetku sastanka.

Sastanku je prisustvovao i direktor Uprave za slobodne zone Ministarstva finansija, Milan Ristić.

Tekst: A.Ć.

Foto : Opština Pirot

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker