Lokalna samouprava

Vasić: Porast cena komunalnih usluga u Pirotu neće bitno uticati na standard građana

Većnici grada Pirota razmatrali su i usvojili predlog korekcije cena usluga “Komunalca”, “Vodovoda” i JP za planiranje i uređivanje građevinskog zemljišta. Prihvaćen je predlog Komunalca da cene usluga budu više za 6,3 posto, a Vodovoda za 7 posto. Obrazlažući ovakvu odluku, gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić je rekao da se prati tempo rasta osnovnih životnih troškova, ali s namerom da on ne utiče značajno na standard građana. Međutim, rekao je Vasić, neophodna je česta, ne tako velika, korekcija cena usluga kako bi komunalne usluge bile adekvatne, kvalitetne i da bi postojala sredstva za investicije.

“Ako zaostanu cene komunalnih usluga onda ih u jednom trenutku neće ni biti. Bolje je da usluge po datoj  ceni budu dostupne svim građanima, da budu kvalitetne i da imamo novac za investicije. Tako da, povećanje cene kod Komunalca od oko 6 posto nije veliko, kao i povećanje cene vode od 7 posto. Nadam se da to neće mnogo uticati na standard građana, a u globalu, iz meseca u mesec za sam rad komunalnog sistema biće dovoljno da i naredne godine održe ovaj tempo investicija koji imamo. Mislim da svi koji žive u Pirotu mogu da vide da dobro rade i Komunalac, i Vodovod, i drugi komunalni sistemi” – izjavio je Vasić.

Cena kubika vode je trenutno 70 dinara, sada je povećana za 5 dinara, ali će u toku sledeće godine biti nove korekcije, da bi početkom maja cena kubika vode sa kanalizacijom iznosila oko 80 dinara.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker