Lokalna samouprava

Vasić: Podsticaji grada za nove investicije

Na današnjoj sednici Gradskog veća, usvojena je Odluka o dodeli pomoći male vrednosti privrednim subjektima na teritoriji našeg grada, a sve u cilju unapređenja ekonomskog razvoja grada Pirota i smanjenja stope nezaposlenosti, kao i unapređenje razvoja preduzetništva.

Pomoć će se dodeljivati privrednim subjektima registrovanim na teritoriji našeg grada, pri izgradnji objekata u vidu oslobađanja od plaćanja nakanada, taksi i doprinosa, ali i korisnicima kod eksploatacije objekta u vidu oslobađanja taksi i naknada za rok od tri godine.

vladan vasic– Poznato je da Pirot ima sertifikat za povoljno poslovno okruženje, da imamo razne mere podsticaja ulaganja u naš grad, što je sve doprinelo da imamo povećano interesovanje za naš grad. Imali smo mnogo odluka koje su tretirale tu materiju i mi smo želeli da i zbog novih zakonskih rešenja, donesemo jedinstvenu odluku i da sve ostale stavimo van snage, ali i poštujemo nova zakonska rešenja. Iz tih razloga predlažemo da odbornici u ponedeljak usvoje predloženu odluku o poboljšanju ekonomskog ambijenta, odnosno poboljšanju načina poslovanja u našem gradu. U diskusiji kod usvajanja predloga ove odluke, bilo je polemike da li odluka treba da važi samo za industrijsku i slobodnu zonu ili za ceo grad, da li samo za objekte proizvodne deletnosti ili za bilo koje, i na kraju smo doneli rešenje koje će ponovo izdvojiti naš grad u odnosu na ostale, po atraktivnosti poslovanja, a to je da smo doneli odluku da te pogodnosti za novoizgrađene objekte važe na teritoriji celog grada i da stimulišemo novoizgrađene objekte u proizvodnoj delatnosti, dok će u Slobodnoj zoni stimulacija važiti za sve delatnosti – izjavio je nakon sednice Veća, gradonačelnik Pirota, mr Vladan Vasić.

Sednica gradskog parlamenta biće održana u ponedeljak, uz prisustvo i odbornika iz bugarske opštine Montana.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker