Lokalna samouprava

Vasić: Pirot da bude grad po meri dece

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić danas je, povodom početka obeležavanja Dečije nedelje organizovao prijem za mališane iz Predškolske ustanove Čika Jova Zmaj, kao i iz pirotskog osnovnih škola. Vasić je tom prilikom istakao da aktuelno rukovodstvo dugo godina radi na tome da Pirot bude grad po meri dece, te da se značajna sredstva izdvajaju za programe za pomoć najmlađima, počev od programa finansiranje vantelesne oplodnje za mlade bračne parove. 

-Grad Pirot iz budžeta izdvaja značajna novčana izdavanja za ove namen, tu je Lokalni plan akcije za decu, Program vantelesne oplodnje. Želim da čestitam svim roditeljima koji su iz ovog programa dobili bebice i pozivam sve roditelje da više rade na natalitetu jer sve što radimo radimo zbog mladih naraštaja. Dajemo novčanu pomoć i za lečenje dece uzrasta do 18 godina, pomoć deci bez roditeljskog staranja, novčanu pomoć za treće dete, za nezaposlene majke, pomoć samohranim roditeljima, užina za treće dete i korisnike materijalnog obezbeđenja porodice, udžbenici za tu decu, finansiranje prevoza učenika srednjih škola i još mnogo toga-kazao je gradonačelnik i dodao da je ukupno iz gradskog budžeta za pomoć deci izdvojeno oko 62 miliona dinara. 

Nakon prijema u Svečanoj sali gradonačelnik Vasić je mališane odveo u svoj kabinet gde su mogli da razgovaraju sa gradonačelnikom o tome kako izgleda njegov radni dan i pitaju ga sve što ih interesuje.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker