Gradska hronika

Vasić: Nismo ksenofobični, ali brinemo o bezbednosti građana

​ Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić kazao je Pirotskim vestima da gradska uprava nije previše konsultovana prilikom donošenja odluke da i Pirot, nakon Dimitrovgrada i Bele Palanke bude jedan od prihvatnih centara za izbeglice. Nismo ksenofobični, ali moramo kao odgovorna gradska uprava da brinemo o bezbednosti naših sugrađana, kazao je Vasić.


-Nismo ksenofobični, ipak, moramo i da kažemo da to nije baš bezbednosno dobro za naš grad, ali je to u nadležnosti Ministarstva za rad.

Iako je javnost u Pirotu poslednjih meseci znala da će i Pirot biti jedan od prihvatnih centara, ta odluka još uvek nije zvanično saopštena, ali je naselje na Četvrtom kilometru već pripremljeno za prijem prvih migranata. Ovo naselje je vlasništvo JP Đerdap i ranije je već korišćeno za smeštaj izbeglica iz Bosne i Hrvatske nakon ratova devedesetih godina.

– Mi ne znamo kada će ovo naselje postati prihvatni centar, odnosno kada će primiti prve migrante, kao ni koliko će migranata biti smešteno ovde jer su se o detaljima dogovarali UNHCR  i vlasnik baraka – JP Đerdap-kazao je Vasić Pirotskim vestima.
Prilog TV PIROT

Slične vesti

2 Comments

  1. Sramota je da se, siromašnom jugu, uvaljuju ovakvi problemi i prebacuje teret u kome mi nemamo nikakvog udela. Nemam ništa protiv bilo koje vere ili nacije ali ovo mi nismo zakuvali. I mi smo daleko od kulture i higijene, još kad nam ovi dođu…Zašto odmah ne počnete i izgradnju džamije?

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker