Lokalna samouprava

Vasić: Naredne godine znatno više asfaltiranih ulica

Radove na asfaltiranju ulica i krpljenju udarnih rupa i prekopa danas je obišao i predsednik opštine Vladan Vasić, zajedno sa ekipom Direkcije za izgradnju grada i ovom prilikom najavio da će 2015. godina biti godina u znaku asfaltiranju ulica.

ACA_1402_resize

U mnogim selima urađena je vodovodna mreža, pa je nakon tih radova bilo neophodno asfaltiranje, kako bi se obnovila infrastruktura koja je narušena izvedenim radovima.

Za asfaltiranje ulica i krpljenje udarnih rupa i prekopa u 2014. godini izdvojili smo oko 30 miliona dinara. Cilj nam je da ove godine završimo započete radove iz prethodne godine, pa je zbpg toga ove godine najveći deo budžeta Direkcije izdvojen za veće infrastrukturne projekte, poput izgradnje mosta na II ringu, rekonstrukcije mosta Gazela, uređenje dvorišta Vuk Karadžić, kao i spoljašnje uređenje zatvorenog bazena, koje treba da otpočne ovih dana, i plato ispred Omladinskog stadiona. Dinamika realizacije pojedinih projekata ne ide brzinom kojom smo planirali, ali to uglavnom ne zavisi od nas. Često nam najveće probleme stvaraju nerešeni imovinski odnosi, ali ponekad i složene procedure – izjavio je Vasić prilikom obilaska gradilišta u našoj opštini.

Vasić je ovom prilikom najavio da će 2015. godina biti godina u znaku asfaltiranja ulica u našoj opštini, jer će najveći deo budžeta Direkcije biti opredeljen upravo za te namene.

Tekst i foto Aleksandar Ćirić

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker