Lokalna samouprava

Vasić: Nakon rebalansa, još 130 miliona dinara za investicije

Sednica Gradskog veća grada Pirota održana je danas, a na sednici je razmatrano više od 30 tačaka dnevnog reda. Gradonačelnik Pirota, mr Vladan Vasić izjavio je da je danas bilo dosta važnih tačaka, a kao jednu od ključnih naveo, rebalans budžeta i raspodelu viška prihoda. Vasić je napomenuo da je novih 130 miliona dinara rebalansom opredeljeno za nove investicije.

Na održanoj sednici Veća razmatrano je više od 30 tačaka dnevnog reda kao što su: razmatranje Odluke o osnivanju budžetskog Fonda za energetsku efikasnost grada Pirota, utvrđivanje predloga Odluke o izmenama i dopunama Odluke o budžetu grada Pirota za 2017. godinu i donošenje izmene Kadrovskog plana Gradske uprave i Gradskog pravobranilaštva za 2017. godinu.

-Imamo višak sredstava i taj višak će biti upotrebljen za nove investicije, završetak ulice Save Kovačevića, pravljenje Kružnog toka na Drugom ringu i još dosta toga. Kada sve saberemo, blizu 400 miliona dinara biće uloženo u investicije, a kroz rebalans, još 130 miliona će biti namenjeno za investicije. Sve će to biti predstavljeno pred odbornicima u petak i nadam se da će naići na njihovu podršku, kao što je i do sada bio slučaj-kazao je Vasić.

Većnici su razmatrali Plan kapitalnih investicija grada Pirota za period od 2017. do 2021. godine, a odbornicima su predložili usvajanje Programa korišćenja sredstava Fonda za razvoj poljoprivrede na teritoriji grada Pirota za 2017. godinu kao i Odluke o izmeni i dopuni Odluke o isplati jednokratne novčane pomoći bračnim parovima radi obavljanja vantelesne oplodnje.

Takođe je bilo reči i o davanju saglasnosti na Izveštaj o radu sa finansijskim izveštajem javnih preduzeća za 2016. godinu kao i razmatranje Izveštaja o radu sa finansijskim izveštajem za 2016. godinu ustanova kulture i organizacija.

Razmatrana je Odluka o prodaji imovine JP „Radio Pirot“ u likvidaciji, Izveštaj o korišćenju sredstava za zaštitu i unapređenje životne sredine grada Pirota za 2016. godinu i izmena i dopuna Programa za korišćenje sredstava za zaštitu i unapređenje životne sredine grada Pirota za 2017. godinu.

Sednica Skupštine grada zakazana je za petak 17.mart.

B.M.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker