Gradska hronika

Vasić: Nadležni da se bolje brinu o migrantima, Crveni krst: Migrantima potrebna pomoć

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić, nakon izveštaja Crvenog krsta na današnjoj sednici Gradskog veća, izjavio je medijima da će lokalna samouprava uputiti jedan oštar zahtev svim nadležnim republičkim institucijama koje se bave migrantima, da o njima brinu na adekvatan način. Sekretar Crvenog krsta Pirot Sanja Stanković kazala je da tim ljudima treba pomoć i da je neophodna bolja saradnja svih nadležnih instutucija kako bi se ta situacija poboljšala. Crveni krst Pirot je zadužen za pripremu hrane za preko 160 migranta u naselju na 4. kilometru. Objekti na 4. kilometru mogu da prime oko 250 migranta, koliko je i planirani kapacitet.

 

-Mi smo već dobili informacije od Crvenog krsta i sada ćemo od organa koji vode ovaj proces  – Komesarijata za izbeglice i Ministarstva rada zahtevati da nivo bezbednosti, zdravstvene zaštite i druge vrste zaštite, da se sve podigne na viši nivo. Mi nismo direktno uključeni, ali moramo da brinemo o bezbednosti našeg grada i sigurno ćemo taj zahtev iskoristiti da prema nadležnim organima uputimo jedan oštar zahtev naše lokalne samouprave da se bolje brinu o ljudima koji su tamo smešteni. Ako su ih tamo već smestili, treba da se o njima i brinu-kazao je Vasić.

Sekretar Crvenog krsta Pirot Sanja Stanković kazala je da je Crveni krst Pirot zadužen za svakodnevno snabdevanje hranom migranata na 4. kilometru.

-Mislim da sve službe treba da se uključe jer je tim ljudima zaista potrebna pomoć. Za sada mislim da nema potrebe za panikom i strahom, ali kasnije, nadam se da će sve nadležne službe bolje organizovati pa će situacija biti bolja-kazala je Stankovićeva.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker