Lokalna samouprava

Vasić na Samitu gradonačelnika u Beogradu

Danas se u organizaciji grada Beograda i NALED-a održava Samit gradonačelnika centralne i južne Evrope u Sava Centru, a Samitu prisustvuje i predsednik opštine Pirot,  mr Vladan Vasić.

Na Samitu učestvuje oko 25o zvanica , članova Vlade, potencijalnih investitiora , organizacija civilnog društvca i inostranih i domaćih medija, a skup je otvorio premijer Vlade Republike Srbije, Aleksandar Vučić.

Samit pruža mogućnost za jačanje regionalne sardanje, podstiču privrednu razmenu i investicije a promovišu najbolju praksu u domenu infrastrukture i urbanog razvoja, komunalnih usluga, inovativnog razvoja i kvaliteta života u glavnim gradovima i zemljama EU oblasti.

1666013_Sinisa_Mali_1_vSuština današnjeg skupa je razmena iskustva izmedju glavnih gradova Centralne i Jugoistočne Evrope, kao i razvojni projekti istih, razvojne šanse i međuregionalna saradnja, a skupu prisustvuje veliki broj mojih kolega. Moram takođe napomenuti samu organizaciju skupa, koja je na najvišem nivou – izjavio je Pirotskim vestima, predsednik opštine Pirot,  mr Vladan Vasić.

DJURICIN MILOSAVLJEVIC I VASICZajedno sa predsednicima opština glavnih gradova i njihovih glavnih investitora, Samit će okupiti i visoke predstavnike Komisije EU i parlamenta, međunarodne organizacije i diplomate, istaknute investitore, medija i drugih relevantnih institucija i organizacija koje doprinose ekonomskoj saradnji i prosperitet.

Na Samitu se okupilo više od 250 eminentnih gostiju iz Srbije, Albanije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Rumunije, Grčke, Mađarske, Makedonije, Crne Gore, Poljske, Slovenije…

Slične vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker