Lokalna samouprava

Vasić na proslavi Dana nezavisnosti Izraela

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić prisustvovao je sinoć obeležavanju 68. godišnjice nezavisnosti Izraela. Svečanost je održana u ambasadi Izraela u Beogradu u prisustvu brojnih ministara, diplomata i drugih značajnih ličnosti.

4_resize
Ambasador Izraela u Srbiji Jozef Levi

Gradonačelnik Vasić kazao je da grad Pirot ima odlične diplomatske odnose sa brojnim ambasadama, a konkretno sa Izraelom, Pirot ima posebno dobre odnose.

-Pirot ima Jevrejsku ulicu, imamo brojne spomenike koji se obnavljaju ili su obnovljeni u saradnji sa ambasadom Izraela i to nas vezuje. Nastojimo da imamo odličnu saradnju sa brojnim ambasadama, da radimo zajedničke projekte i obezbeđujemo donacije za infrastrukturne projekte, ali i šaljemo ljude na usavršavanje. To ćemo sigurno u narednom periodu raditi i sa ambasadom Izraela u Srbiji-kazao je Vasić.

1_resize

 

Ambasador Izraela u Srbiji Jozef Levi kazao je da je država Izrael stara 68 godina, ali da izraelski narod postoji 4.000 godina.

-Država Izrael predstavlja ostvarenje sna jedne stare nacije koja se vratila kući i stvorila prelepu državu. Za mene, sina imigranata koji su došli iz Irana i Avganistana, Izrael je nada mnogih generacija, nada jevrejskog naroda da bude suveren i slobodan. Sa gotovo 8.5 miliona stanovnika Izrael je priča o uspehu, o dostignućima u brojnim oblastima od visokih tehnologija, medicine, da ne govorimo o vojnoj industriji-kazao je ambasador Levi na otvaranju svečanosti.

2_resize
Gradonačelnik Vasić na prijemu sa vlasnikom Comtraida Veselinom Jevrosimovićem

Ambasador Levi dodelio je zahvalnice brojnim ministrima u Vladi Republike Srbije, ali i poslenicima kulture i novinarima.

 

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker