Lokalna samouprava

Vasić na prijemu u ambasadi Francuske

Francuski nacionalni praznik, 14. juli proslavljen je u sinoć u rezidenciji te zemlje u Beogradu.
Prijemu, koji je tim povodom pripremljen, prisustvovale su brojne zvanice, među kojima je bio i premijer Aleksandar Vučić, kao i drugi predstavnici vlade i državne uprave, crkava i verskih zajednica, predstavnici kulturnog i javnog života Srbije.
Prijemu je prisustvovao i gradonačelnik Pirota, mr Vladan Vasić, koji ističe odličnu saradnju sa ovom zemljom.


Prilikom susreta sa novinarima ambasadorka Francuske Kristin Moro je naglasila da je posebno srećna zbog otvaranja poglavlja 23 i 24 u pregovorima Srbije i EU.

– Francuska je prošle godine prošla kroz bolno iskustvo terorizma i smatramo da opasnost još nije prošla – rekla je Moro. – I zato veoma cenimo prijateljstvo koje dobijamo iz Srbije, kako od zvaničnika, tako i od srpskog naroda.

Vladan Vasić je nakon prijema istakao da Pirot ima izuzetne odnose sa mnogim predstavnicima inostranih zemalja i dobre diplomatske kontakte, a posebne sa Francuskom iz više razloga. Sa ovom zemlju nas veže privredna, ali obrazovna saradnja. Velika multinacionalna kompanija Mišelin iz Francuske posluje u našem gradu, a otvorili smo i bilingvalno odeljenje u Gimnaziji – istakao je Vasić, dodajući da je Francuska jako važna država.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker