Lokalna samouprava

Vasić: Kad-tad mora doći do decentralizacije

Država je umanjila transfere opštinama, ali ono što se očekuje od države kao alternativa je da lokalne samouprave budu samostalnije.

2U izjavi za list Sinergija predsednik opštine Pirot, mr Vladan Vasić, istakao je da decentralizacija mora da dođe kad-tad na dnevni red, jer se život odvija u lokalnim samoupravam.

Očekujem da kao lokalna samouprava budemo samostalniji. Prisutan je odnos u kojem mnogi naši projekti zavise od centralne vlasti. Na primer, ako želite da ulažete u poljoprivredu morate da dobijete saglasnost Ministarstva poljoprivrede. Decentralizacija mora da dođe kad-tad na dnevni red, jer se život odvija u lokalnim samoupravama i ako već usvajate budžet onda bi trebalo da ga adekvatno i trošite, po planovima koje ste obećali narodu. Evropsko zakonodavstvo je takvo da se 70% propisa primenjuje na lokalnom nivou i više od 20 poglavlja u budućim pregovorima sa EU tiče se tema vezanih za lokalnu samoupravu – istakao je Vasić.

Izvor: Sinergija

A.Ć.

Slične vesti

3 Comments

  1. @obican gradjanin … A cije vreme dolazi, ako Vasicevo prolazi? Kazi nam, ko je elokventniji od Vasica danas! Videli smo 5.oktobra sta se desilo! Setali smo i trazili PROMENE, i sta se desilo … ??? Ko je zamenio Slobu? Gori od njega! Ni oni nam nisu posle 12 gidina odgovarali! Ko ih je zamenio? Gori od njih!
    Razmisli malo! Sta dobijamo, a sta gubimo?
    A da se na politickoj sceni u Pirotu pojavi bolji i kvalitetniji od Vasica, prvi cu glasati za njega! Veruj mi!

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker