Lokalna samouprava

Vasić: Ispunjavamo sva data obećanja

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić danas je povodom sednice Gradskog veća na kojoj je usvojen nacrt budžeta za narednu godinu, kazao da lokalna vlast u Pirotu ispunjava sva data obećanja, što se može videti i iz načina trošenja budžetskih sredstava, kao i planiranja budžeta za narednu godinu, koji će se naći pred odbornicima lokalnog parlamenta u petak.

-Nijednu meru nismo smanjili u budžetu, pored toga došlo je i do povećanja, za poljoprivredu, verske zajednice, sport, za medije i druge namene. Ispunjavamo obaveze koje smo preuzeli gašenjem fondova, isplatićemo sva dugovanja za prevoz premaljudima koji rade u osnovnim i srednjim školama, vratiti deo novca roditeljima koji su dali više novca u vrtiću, tako da kad pogledate budžet mislim da smo sve ukomponovali, i ono što smo obećavali, i ono što postoji, i one obaveze koje smo nasledili. Oko 94 miliona dinara moraćemo da damo učešća za prekogranične projekte, odobrili smo po preporuci Vlade povećanje plata u vrtiću za šest procenata, kulturi za pet procenata-kazao je gradonačelnik Vasić.

On je dodao da i u narednoj godini Pirot očekuju velike investicije, ali i obnova fasada zgrada u centralnom gradskom jezgru koje su u lošem stanju, zbog čega gradski projektanti već rade na izradi projekata. Vasić je dodao da se nada da će po tom pitanju imati veću inicijativu i od strane skupština stanara u zgradama. 


 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker