Lokalna samouprava

Vasić i Sertić potpisali ugovor za novi most u Pirotu

Predsednik opštine Pirot mr Vladan Vasić danas je saopštio da je sa ministrom  privrede Željkom Sertićem potpisao ugovor o izgradnji mosta na saobraćajnom prstenu oko Pirota-Drugom ringu paralelno sa Železničkim mostom. Vasić je kazao da je vrednost radova na izgradnji mosta 122 miliona dinara, od čega je 68 miliona dinara učešće opštine Pirot a ostatak države. Rok za izgradnju mosta je šest meseci.

drugi ring

Vasić je kazao da je bilo mnogo problema oko izbora izvođača i realizacije tendera ali da je danas sve to postalo prošlost i izgradnja mosta je potpuno izvesna.

-Sa celom pričom počeli smo još dok je ministarka regionalnog razvoja bila Verica Kalanović. Promenili su se ministri, promenile su se vlade ali je projekat na svu sreću opstao. Imali smo i otvaranje tendera i izbor izvođača, ali je došlo do žalbe drugoplasiranog, usvajanja žalbe od strane Komisije za zaštitu prava ponuđača i sve se na svu sreću ovih dana završilo pa danas imam pred sobom ugovor koga sam potpisao sa ministrom Sertićem i izvođačem radova, Preduzećem za puteve Zaječar-kazao je Vasić na konferenciji za novinare i dodao da se nada da će sredinom naredne godine biti završen most na Drugom ringu.

-To je ono što smo želeli svih ovih godina jer se realizuje vizija izgradnje saobraćajnog prstena oko Pirota što će značajno rasteretiti saobraćaj u centru grada, a samim tim i povećati bezbednost u saobraćaju-kaže Vasić.

vasic

Vasić je istakao da su razrešeni i svi problemi oko zastoja radova na izgradnji Zatvorenog bazena u Pirotu.

-Nema nikakve više kočnice u državi do čega je došlo zbog promene ministara tako da je sada ostalo još vrlo malo, pet ili deset posto poslova tako da je sada sve na izvođaču radova. Raduje me što će i Pirot dobiti zatvoreni bazen, a ovih dana govori se o tome da će i Kraljevo dobiti zatvoreni bazen vredan 750 milona dinara, dok je naš da podsetim, 400 miliona, Šabac koji otvoreni plivališni kompleks pretvara u zatvoreni, što čini mi se neposredno ili posredno potvrđuje našu iskrenu nameru da Pirot dobije zatvoreni plivački bazen kao centar čitavog regiona što je sasvim logično. To je investicija koja se tiče pre svega budućnosti naše dece. Uostalom, i ostale opštine u okruženju, Babušnica, Dimitrovgrad i Bela Palanka već imaju ili grade otvorene kupališne komplekse tako da je sasvim logično da Pirot ima zatvoreni bazen – zaključio je Vasić.

tekst i foto A.Ć.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker