Ostale vesti

Vanredne sednice (ne)će biti

Za subotu u 10 sati opozicioni odbornici zakazali su vanrednu sednicu SO Pirot na kojoj će se raspravljati o situaciji u kompaniji AHA Mura Prvi maj. Kako se navodi u soapštenju koje su medijima dostavili odbornici, sednicom će predsedavati novi šef Odborničke grupe Srpske napredne stranke u SO Pirot Boban Ranđelović.

Sednica će, kako se navodi u obaveštenju, biti održana u Velikoj sali SO Pirot. Ipak, u opštini Pirot kažu da se među 19 dostavljenih potpisa navodi i potpis Dimitrija Vidanovića, koji je stupivši na funkciju načelnik Pirotskog upravnog okruga podneo ostavku na odbornički mandat u SO Pirot. U opštini Pirot navode da sednica, ako i bude održana, neće imati uobičajenu logističku podršku SO Pirot ukoliko se ne obezbedi kvorum za održavanje sednice za šta je neophodno prisustvo 29 odbornika.

Pirotski SNS je prošlog meseca podneo inicijativu za održavanje vanredne sednice SO Pirot upravo u vezi situacije u Prvom maju potkrepljenu potpisima 19 odbornika, ali je taj zahtev odbijen uz obrazloženje da ne postoje zakonski uslovi da se o tome raspravlja na sednici lokalnog parlamenta u Pirotu, s obzirom da se navedenim problemima već bave nadležna ministarstva i Vlada Srbije.

A.Ć.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker