Gradska hronika

Vanja drugi na Arhimedesovoj matematičkoj internet olimpijadi

​Vanja Petrović, učenik petog razreda osnovne škole “Sveti Sava”, osvojio je drugu nagradu na Arhimedesovoj Matematičkoj internet olimpijadi, čije je republičko finale održano 4. decembra 2016. godine u Beogradu.


U pitanju je pojedinačno takmičenje učenika u rešavanju specijalnih konkursnih zadataka iz matematike korišćenjem interneta. Počev od prvog septembra, učenici su svake nedelje rešavali po jedan zadatak koji je bio objavljivan na sajtu matematičkog društva Arhimedes. Nakon prvog kola koje je trajalo sedam nedelja usledio je drugi kvalifikacioni krug u kome su se učenici borili za prolazak u finale rešavajući još pet zadataka, po jedan svake nedelje.

U finalu su učenici nakon pismenog rešavanja zadataka morali i usmeno da obrazlože svoja rešenja pred komisijom, što učenicima petog razreda nije bas lako. Vanja se u tom delu takmičenja odlično snašao i zasluženo osvojio drugu nagradu. 

Njegova nastavnica matematike Milena Radić  kaže da je Vanja ovom prilikom još jednom pokazao da je dobar matematičar i sigurno je da će i ubuduće postizati uspehe na takmičenjima. 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker