Lokalna samouprava

Vakcinacija na novom punktu, u Tehničkoj školi, odvija se prema planu i bez problema

Na još jednom vakcinalnom punktu u Pirotu, fiskulturnoj sali Tehničke škole, jutros je počela vakcinacija građana koji prvi put primaju vakcinu protiv korona virusa. Uprava grada, u saradnji sa Opštom bolnicom i Domom zdravlja u Pirotu, uspela je da za samo jedan dan obezbedi optimalne uslove za bezbedno i efikasno vakcinisanje građana. Formirano je šest medicinskih ekipa i potpuna tehnička podrška za unos i obradu podataka. Kako nam je rekao koordinator vakcinacije u Tehničkoj školi, dr Perica Stojanović, sve se odvija prema planu i već poznatoj praksi.

“Danas imamo u planu da vakcinišemo oko 350 ljudi kineskom vakcinom. Ovde se ne radi o revakcinaciji, već naši sugrađani primaju prvu dozu vakcine. Imamo šest medicinskih ekipa i četiri vakcinalna mesta. Vakcinaciju smo organizovali na osnovu stručno metodološkog uputstva o imunizaciji. Pratimo jednosmeran tok, ili put, na ulazu merimo telesnu temperaturu, tražimo čoveka u spisku, jer se vakcinišu samo oni koji su se prijavili i dobili obaveštenje za vakcinaciju, zatim se potpisuje saglasnost za vakcinaciju, sledi lekarski pregled, i ako je sve u redu prima se vakcina. Posle toga sledi elektronska obrada i izdaje se potvrda o izvršenoj vakcinaciji. Dakle, petnaestak do trideset minuta traje opservacija, odnosno, pratimo naše sugrađane da ne dođe do neželjene alergijske reakcije, a evo sada, kad razgovaramo, drugi je sat od početka vakcinacije i nije bilo nikakvih problema” rekao je dr Stojanović.

U samoj fiskulturnoj sali, na vakcinalnim mestima, zapažamo da sve ide kao na fabričkoj traci. Atmosfera je uzavrela i nema nikakvih zastoja. Dr Stojanović kaže da je to uobičajena atmosfera. Medicinske ekipe su uigrane i svako zna svoj posao. On je apelovao na građane da se poštuje zakazana satnica da se ne bi pravile nepotrebne gužve i tenzije.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker