Pirotsko kulturno leto

Vajari iz Makaoa – Kine izlažu u pirotskoj Galeriji

Izložba Udruženja vajara iz oblasti Makao (Kina) pod nazivom „PUTOVANjE PREKO GRANICA“ biće otvorena 30.jula. Ideja da se organizuju ova izložba, nastala je uspešnom saradnjom Studija „Bela kutija“ iz Hong Konga i Galerije „Čedomir Krstić“ a deo je programa “POJAS I PUT”.

To je istovremeno i promocija Akcionog plana za razvoj i kulturu (2016-2020) u cilju unapređenja ekonomskih, socijalnih i kulturnih razmena i saradnje sa zemljama i regionima koji se nalaze na putu svile. Đo In Fan i Udruženje vajara Makaoa predstavljaju most među ljudima i kulturama dva udaljena grada Hong Konga i Pirota.


IzložbaUdruženja vajara iz oblasti Makao obuhvata dvadesetak reprezentativnih radova isto toliko autora, uglavnom predstavnika generacije koja personificira duhovna stanja i kretanja u savremenoj umetnosti Makaoa. Cilj izložbe, je da stimuliše stvaralaštvo umetnika u različitim vajarskim tehnikama i istovremeno da se pokažu sličnosti i razlike sa tehnikama i načinima rada u oblasti vajarstva na teritoriji Pirota.
Ovom likovnom događaju pridružiće se i umetnici iz Hong Konga, soprano pevačica Ng Yu Sam, kao gost pevač i svirač na cimbalu Chan Kwok Fai, direktor Orijentalnog kineskog orkstra koji će sa mladim muzičarima pratili gospođu Ng. Povodom pomenutih izložbi, pridružiće se i cimbalo svirači Chan Kwok Fai i Hong Kong Oriental Chinese Orchestar koji će učestvovati u programu otvaranja. Očekuje se da gospodin Chan i Hong Kong Oriental Chinese Orchestra održi koncert u Pirotu i van njega tokom boravka u Srbiji.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker