Lokalna samouprava

Uvodi se red u taksi prevoz

Na današnjoj sednici Opštiskog veća SO Pirot većnici su doneli odluke vezane za uređenje taksi prevoza u gradu, a razmatrali su i poboljšanje sistema zaštite od poplava.

opstinsko vece

Većnici su doneli odluku o uvođenju najnižih cena u okviru taksi tarifa pa će u buduće start taksisti naplaćivati 50 dinara u sve tri zone.

Predsednik opštine Vladan Vasić kazao je da je opština mnogo toga uradila na unapređenju sistema zaštite od poplava, ali da ima još posla na tom planu.

-Proteklih godina puno je urađeno na čišćenju mreže odvodnih kanala i to je i te kako dalo rezultate. Planiramo da dodatnih 2.5 miliona dinara izdvojimo za čišćenje kanala i vodotokova, kao i 250.000 dinara za nabavku krampova, čizmi i sličnih stvari koje su neophodne u ovakvim situacijama-kazao je Vasić.

Većnici su usvojili odluku kojom se odobrava produžetak roka za izgradnju zatvorenog bazena i to do kraja godine, umesto do početka septembra meseci. Razlog za ovakvu odluku je objektivne prirode zbog, kako je navedeni, neredovne uplate odobrenog novca iz Fonda za razvoj izvođačima radova.

 

A.Ć.

 

Slične vesti

Jedan komentar

  1. Neka se prvo rese divljih taksista i bahatih vozaca taksija (vidi tuzne istine nekih 90 posto su takvi) pa onda neka odredjuju cene i sta znaci taj start??? Kako ih nije sramota???

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker