Lokalna samoupravaOstale vesti

Usvojena Odluku o utvrđivanju ekonomski najniže cene u okviru taksi tarife po kojoj se auto taksi prevoz mora obavljati na teritoriji grada Pirota

Članovi Gradskog veća usvojili su Odluku o utvrđivanju ekonomski najniže cene u okviru taksi tarife po kojoj se auto taksi prevoz mora obavljati na teritoriji grada Pirota. Bojan Pešić, načelnik Odeljenja za urbanizam i stambeno komunalnu delatnost, kaže da  od 2014. nije promenjena  odluka o ceni taksi prevoza u Pirotu  iako su promenjeni svi parametri koji utiču na cenu ove usluge. U Pirotu ima oko 220 taksi vozila koja su dobila rešenja o  obavljanju taksi prevoza a start u prvoj tarifi sada košta 110 dinara.

„Kontaktirali smo više gradova i videli da smo mi daleko ispod njihovih cena tako da su naše najniže cene na nivou onih koji već taksisti sami primenjuju. Taksi usluga je u poslednjih pet šest godina podignuta na znatno viši nivo, mnogo je novih vozila na ulicama i cena taksi prevoza je za sada povoljna  za naše sugrađane, kaže Pešić. On je, obrazlažući predlog odluke o  utvrđivanju ekonomski najniže cene taksi tarife, istakao da su pooštreni kriterijumi za dobijanje dozvole i da je sastavni deo dokumentacije koju podnose taksisti izveštaj o baždarenom taksimetru  i dokaz da je isti usklađen sa važećim cenovnikom.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker