Lokalna samouprava

Usvojen predlog Koalicije za Pirot – traži se zabrana izgradnje MHE

Na predlog Odborničke grupe Koalicije za Pirot, kao i odborničkih grupa SPS i SNS, odbornici lokalnog parlamenta u Pirotu usvojili su Deklaraciju kojom se iz budućeg prostornog plana brišu sve lokacije za MHE a Vladi Srbije upućuje zahtev za proglašenjem moratorijuma na izgradnju MHE. Predlog su podržali i opozicioni odbornici. 

-Želim da se zahvalim svim odbornicima KZP kao i koalicionim odbornicima iz SNS i SPS, naročito ministru ekologije Goranu Trivanu koji je juče razgovarao sa gradonačelnikom Vladanom Vasićem na tu temu. Zaista smatram da se svi odredimo prema ovako životno važnoj temi a ovim dokazujemo i da je Grad Pirot, bio jeste i biće uz narod-poručio je Colić.

Predsednik Gradskog parlamenta Milan Popović je kazao da je Grad Pirot učinio maksimum napora ovim današnjim donošenjem odluka a u cilju zaštite interesa građana. 

-Ipak, sve dozvole na teritoriji Parka prirode izdaje država odnosno resorno ministarstvo. Mi ne možemo da zabranimo bilo šta u Parku prirode Stara planina a sve se oko toga svodi na politiku, na to ko će više da dobije glasova i profitira politički. Svi mi smo zainteresovani da spasemo reke Pirota, da zabranimo uništavanje bilo kakve vrste jer prirodu moramo da poštujemo. Država je ta koja mora da odluči i koja će verovatno odlučiti i to će biti jedino trajno rešenje-kazao je Popović.

Mimica Kostić Đorđević, iz OG Srpske napredne stranke kazala je novinarima da su odbornici ove stranke po svim tačkama dnevnog reda glasala “ZA”. 

-Svi smo svedoci da se i u gradu i po selima svuda radi i gradi, čuli smo od direktorke Predškolske ustanove Milke Colić šta se sve radi i gradi. Postoji i odlična saradnja između republičkih ministarstava i Gradske uprave, mnogo sredstava se ulaže u razvoj grada što se i vidi na svakom koraku-kazala je Mimica Kostić Đorđević.

Novinarima se obratio i dr Žarko Todorović iz Odborničke grupe “Najbolje za Pirot”. 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker