Lokalna samouprava

Usvojen budžet za narednu godinu

Odbornici lokalnog parlamenta u Pirotu usvojili su danas  budžet za narednu godinu koji će iznositi  oko 1,5 milijardi dinara, što je za oko 150 miliona dinara manje od ovogodišnje budžeta.

_DSC3546

Kako je  izjavio predsednik SO Pirot Milan Popović, sednica je protekla u, uglavnom, konstruktivnoj atmosferi.

-Zbog smanjenja transfera i uskraćivanja drugih izvora prihoda opštinama budžet za narednu godinu biće manji za oko 150 miliona dinara, što nije malo ni za grad poput Niša, ali smatram da je budžet dobro uravnotežen i da će biti dovoljno novca za normalno funkcionisanje svih segmenata lokalne samouprave-kazao je Popović.

Predstavnici opozicione SNS ocenili su budžet za 2014. anemičnim, jer, kako tvrde, ne predviđa sredstva neophodna za ravoj pirotske privrede.

-Mi smatramo da je budžet opštine Pirot na narednu godinu izuzetno anemičan. Tom budžetu nedostaje sveža krv, u prenosnom smislu nedostaje novac za razvoj lokalne privrede. Deset godina unazad lokalna vlast se nije bavila razvojem privrede na konkretan način-kazao je između ostalog šef Odborničke grupe SNS u lokalnom parlamentu u Pirotu Dimitrije Vidanović.

Odbornici su, između ostalo, razrešili dosadašnjeg direktora galerije “Čedomir Krstić” Antonija Miloševića i na tu funkciju imenovali višeg kustosa Muzeja Ponišavlja, istoričara umetnosti Radmilu Vlatković, a dat je nov mandat i direktoru Sportskog centra Pirot Nenadu Đorđeviću, koji je proteklih godina dao nemerljiv doprinos razvoju i omasovljenju sporta u Pirotu.

tekst i foto Aleksandar Ćirić

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker