Lokalna samouprava

Uspešno se privodi kraju građevinska sezona – asfaltiranje u ulici Živojina Nikolića Brke

Gradonačelnik Vasić danas je sa direktorom Javnog preduzeća za planiranje i izgradnju grada Slavišom Svilarovim i šefom kabineta gradonačelnika Aleksandrom Ćirićem obišao radove na asfaltiranju ulice Živojina Nikolića Brke. Ovim radovima se polako privodi kraju uspešna građevinska sezona.

-Želim da izrazim zadovoljstvo ovom građevinskom sezonom, mislim da smo dosta toga uradili i polako ovom ulicom i još nekim radovima u potpunosti završavamo planirane aktivnosti. U ulici Živojina Nikolića Brke asfatiramo oko 220 metara novog asfalta. Prethodno je Vodovod potpuno zamenio vodovodnu mrežu. Želim da pohvalim i saradnju između javnih preduzeća koja je dobra. Vodovod bira one ulice gde ima puno kvarove i gde je loše stanje vodovodne mreže nakon čega, kroz dogovor sa Javnim preduzećem za planiranje i Gradskom upravom, ukoliko ulice imaju loš asfalt poput ove, sledi i kompletno asfaltiranje. Do kraja ove građevinske sezone radiće se i Prvomajska ulica u istom naselju. Radiće se u dve faze, do Kozaračke i od Kozaračke do kraja. Imamo i radove na ulici Ćirila i Metodija. Ti radovi će konačno biti završeni naredne godine kada će biti konačno probijanje ulice i završavanje asfalterskih radova i spajanje sa Drugim ringom. Sproveli smo postupak za ulicu 7. juli. To je značajan posao pa ćemo početak radova ostaviti za narednu građevinsku sezonu odnosno za proleće. Isti je slučaj i sa ulicom Ruzmarina-kazao je gradonačelnik Vasić.

Direktor Javnog preduzeća za planiranje i izgradnju grada Slaviša Svilarov kazao je novinarima da je takođe zadovoljan ovom građevinskom sezonom.

-Mislim da je ona kvalitetno pripremljena u pogledu projektne dokumentacije koja je urađena na vreme, a i saradnja sa drugim javnim preduzećima je kvalitetna jer smo imali kompletne radove. Vrednost radova u Ulici Živojina Nikolića Brke je oko četiri miliona dinara, radove finansira Gradska uprava, dužina je 220 metara, širina devet metara. Danas završavamo ovu investiciju i do kraja građevinske sezone očekuje nas uređenje Prvomajske ulice gde Vodovod već radi na saniranju vodovodne mreže-kazao je Svilarov.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker