Oglasi

Uspešna realizacija projekta „Podrška pristupu finansijama i novim tržištima za MSP Jugoistočne Srbije”  

novitas logo

Centar za razvojnu podršku i inicijativu „NOVITAS“ Pirot je tokom prethodnih šest meseci uz podršku Evropske unije preko programa EU PRO, sprovodio projekat kako bi doprineo većoj održivosti i konkurentnosti malih i srednjih preduzeća (MSP) i preduzetnika na teritoriji pet okruga Jugoistočne Srbije: Pirotskog, Nišavskog, Zaječarskog, Jablaničkog i Pčinjskog okruga.

Za ovo vreme ostvareni su značajni rezultati u radu sa 64 predstavnika preduzeća i preduzetnika koji su selektovani i uključeni u realizaciju projekta putem poziva u objavljenog u medijima kao i preko kol centra.

Oni su imali priliku da na radionicama koje su održane u Pirotu, Nišu i Zaječaru steknu neophodna znanja o pristupu finansijama i novim izvorima finansiranja poslovanja, a još važnije svi materijali koji mogu značajno da pomognu malom bizinsu su sada dostupni na biznis portalu www.podrskaprivredi.rs koji je pokrenut u okviru projekta.

Posebna pažnja je tokom realizacije bila usmerena na žensko preduzetništvo i niz aktivnosti je sprovedeno kako bi se ono dodatno osnažilo a preduzetnice bile konkurentnije. Tako je izrađen priručnik za tehničku podršku u širenju na nova tržišta za deset ženskih biznisa sa teritorije Pirotskog okruga koji su od sada predstvaljeni i na internet na stranici Vredne ruke koja pruža i mogućnost e-trgovine.

Verujem da će aktivnosti u koje sam bila uključena tokom projekta značajno doprineti mom malom biznisu, počevši od radionica u kojima sam učestvovala, saveta i najznačajnije izrade sajta i predstavljanje ponude koju će moći da vidi veći broj zainteresovanih ljudi“, rekla je jedna od korisnica projekta, Biljana Marinkov, vlasnica radionice „Deku Pi” iz Pirota.

Ovih deset ženskih biznisa iz Pirotkog okruga „Regionalni proizvodi Jugostočnne Srbije“ dobilo je podršku u izradi promotivnog materijala koji uključuje banere, vizit karte, letke, promotivni dvojezični katalog žena preduzetnica, kao i prezentaciju koju će koristiti pri zajedničkom nastupu na sajmovima i skupovima.

Ivana Kostić, vlasnica „Nugateline” koja se bavi proizvodnjom torti i kolača, koja je takođe bila uključena u projekat, navodi da je upravo ova podrška bila od velikog značaja jer je marketing proizvoda veoma bitan ali istovremeno predstavlja veliki izdatak za male prvrednike.

Ovakav vid promocija posebno znači u trenutnoj situaciji prouzrokovanoj korona virusom gde je svaki drugi vid plasiranja proizvoda otežan“, rekla je korisnica Nadica Lukić, vlasnica radionice za izradu suvenira „Svet magneta Nina”.

 

 

 

 

 

PROMO

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker