Sport

Uspeh pirotskih sportista na Državnom školskom prvenstvu u gimnastici

Protekle nedelje  – 14. i 15.aprila u organizaciji Saveza za školski sport i olimpijsko vaspitanje Srbije održano je žensko i muško Državno školsko prvenstvo u sportskoj gimnastici po kategorijama u Kostolcu – nacionalnom gimnastičkom centru.

Osnovne i srednje škole  predstavljali su učenici i učenice koji su ujedno i članovi GK “SOKO 2011”.  Najveći uspeh ostvarila je Osnovna škola 8. septembar u kategoriji V-VI razred u sastavu (Mihajlo Andonović,Mateja Spasić, Ognjen Bojović i Aleksandar Branković sa nastavnicom Dušankom Đordjević) osvojivši 3.mesto ekipno na nacionalnom školskom nadmetanju.


U ostalim kategorijama predstavnici svojih škola bili su konkurentni u nastupima ali nedovoljno da bi se stiglo do pojedinačne  medalje.

Na jučerašnjem takmičenju u ženskoj sportskoj gimnastici najbliže pojedinačnoj medalji u konkurenciji srednjih škola bila je Nađa Panić učenica Ekonomske škole gde joj je bronzana medalja izmakla za samo 0.150 boda. U ekipnom plasmanu ekipa Gimnazije u sastavu ( Milica Golubović, Nikolina Ilić, Emilija Nikolić i Milica Mladenović) zauzele su 4. mesto i pokazale sjajnu perspektivu za naredni period.
Svi učesnici su sjajno reprezentovali svoje škole i Pirot na najbolji mogući način.
Čestitke svim učenicama i učenicima na nastupu i prikazanim vežbama. Takođe ponosni smo kao sportska organizacija da smo već deset godina za redom podrška Savezu za Školski Sport Grada Pirota gde se veliki broj dece integriše u sistem školskog sporta.


Koordinaciju oko celokupne organizacije gimnastičkih takmičenja u gradu, medjuokruznom nivou i odlaska na Državno sproveli su Milan Tošić – saradnik u savezu za školski sport Grada Pirota, Slobodan i Stevan Stefanović, treneri iz Gimnastičkog kluba Soko 2011 Pirot.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker