Sport

Uspeh pirotskih planinara u Slovačkoj

Članovi Planinarskog kluba “Vidlič” boravili su u Slovačkoj u podnožju planine Visoke Tatre od 18. do 25 jula. Trideset petoro  pirotskih planinara imalo je za cilj da osvoji vrhove ove planine na visini od preko 2.500 metara. Za tri dana osvojili su tri vrha,među kojima su Rysy, najviši vrh Poljske i  Krivan nacionalni vrh Slovačke.

Pirotski planinari osvojili su u tri dana vrhove Rysy na nadmorskoj visini od 2.503 metra, Predne  Solisko ( 2.117 m) i vrh Krivan (2.494 m). Vodiči na turi bili su Ivan Mladenović, Slobodan Mladenović i Jelena Živanović.

“Uz vremenske uslove koji su bili odlični, uz našu fiziču i tehničku spremnost i želju svih 35 planinara uspešno i bez ikakvih neprijatnih situacija u tri dana smo osvojili tri vrha”, – kaže jedan od vodiča,  Slobodan Mladenović. On ističe da su veliki trud, detaljna organizacija i fizički napori koje iziskuju ovakvi vrhovi, doneli planinarima osmehe, ispunjenost i ponos povodom ovog uspeha. Najjači utisak na učesnike pohoda, pored samih vrhova ostavili su vidici koji oduzimaju dah, živopisna jezera i oštri  dugački planinski grebeni, kaže Mladenović.

U Planinarskom klubu “Vidlič” kažu da ih ovakvi utisci motivišu da odmah po povratku sa jednog pohoda već prave nove planove za osvajanje novih vrhova koji će uskoro uslediti.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker