Sport

Uspeh mladih pirotskih plesača

Klub sinhronog plivanja i plesa “Swan dance company” iz Pirota učestvovao je na medjunarodnom takmičenju u modernim plesovima, održanom u Kragujevcu 4.i 5.juna ,,KPF 5-KRAGUJEVACKI PLESNI FESTIVAL”.

image

Učestvovalo je preko 2.500 plesača iz 7 zemalja. Balerine čiji je koreograf Tijana Ćirić takmicile su u solo i duo kategoriji i u A i u B programu. Sara Rančić i Tina Janačković u A kategoriji jazz ballet duo children osvojile zlatnu medalju sa koreografijom ,,Fokus”, i ovo je najveći dosadasnji uspeh ovih mladih balerina.

image

U kategoriji Jazz Ballet Duo Mini, Minja Ignjatović i Dunja Stamenović osvojile 2.mesto i srebrnu medalju sa koreografijom ,,All that jazz”, solistkinje u kategoriji modern/contemporary ballet  Sofija Minic, Tina Janackovic i Sara Rancic uspele su da se plasiraju u veliko finale i privuku paznju sudijama i strucnim licima kao mlade nade savremene igre.

image

Trener i koreograf Tijana Ciric kaze da je ovo samo pocetak jedne lepe price o savremenoj igri u Pirotu, i da se za uspehe na takmicenjima pripremaju i devojcice koje treniraju sinhrono plivanje u ovom klubu svega nekoliko meseca.

Fotografije Aleksandar Girafon

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker