Obrazovanje

USPEH GIMNAZIJALACA NA OKRUŽNOM TAKMIČENjU IZ SRPSKOG JEZIKA I JEZIČKE KULTURE

Na Okružnom takmičenju iz srpskog jezika i jezičke kulture, održanom u Gimnaziji Pirot, naši učenici postigli su odlične rezultate, javljaju iz pirotske Gimnazije.

U prvom razredu učenice Anastasija Stanković i Senka Pešić osvojile su 2. mesto i plasirale su se za republički nivo takmičenja. Učenica Tijana Živanov osvojila je 3. mesto. Njihov mentor je profesorka dr Suzana Jovanović.
U drugom razredu učenice Sofija Đorđević i Andrea Kostić osvojile su 1. mesto, a učenica Miona Branković 2. mesto, i sve tri su se plasirale za republički nivo takmičenja. Njihov mentor je profesorka Branka Tanović Savić.
Čestitamo svim nagrađenim učenicima i njihovim mentorima, i želimo im uspeh na republičkom takmičenju, koje će se održati u Vukovoj zadužbini u Tršiću, 26. maja-poručuju iz pirotske Gimnazije.

Blistali i u recitovanju!

-Na Okružnoj smotri recitatora u kategoriji stariji uzrast naši učenici ostvarili su blistave rezultate. Učenica prvog razreda Doroteja Tošić osvojila je prvo mesto i predstavljaće pirotski okrug na republičkom takmičenju u Valjevu. Njen mentor je profesorka dr Suzana Jovanović. Među pohvaljenim učenicima je Helena Jovanović, učenica drugog razreda, a njen mentor je profesorka Branka Tanović Savić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker