Gradska hronika

Uskoro javni konkurs za građanstvo za sufinansiranje mera energetske efikasnosti

Sufinasiranje mera energetske efikasnosti u individualnim domaćinstvima obuhavatalo je četiri mere i za svaku od njih raspisan je javni konkurs za prijavljivanje privrednih subjekata. Podsećamo, za prvu meru – sufinansiranje radova na termoizolaciji spoljanšnjeg omotača zidova, tavanica i podova nije bilo validnih prijava. Za drugu meru -ugradnja stolarije prijavilo se 7 privrednika, za treću meru – ugradnja kotlova i peći na pelet stigle su dve prijave i za četvrtu meru – ugradnja solarnih panela za sanitarnu toplu vodu postoji jedna prijava.

Prema rečima, Bojana Ivkovića, gradskog menadžera za energetiku, formirane su tri liste, s obzirom da za prvu mera nema adekvatnih prijava. Liste su objavljene, istekao je rok za žalbe i prigovore i Gradsko veće je u četvrtak, 12. avgusta, usvojilo konačnu listu na koju takođe postoji pravo žalbe. Konačna lista sa predloženim cenovnicima biće sastavni deo konkursne dokumentacije za građane.

“Očekujemo da uskoro, najverovatnije početkom iduće nedelje bude objavljen javni konkurs za građanstvo u kojem će umesto za četiri biti raspisan poziv za tri mere. Sredstva opredeljena za prvu meru biće raspodeljena za preostale tri mere. Početkom septembra konkurs za građene bi trebalo da bude završen i tada dolazi do najkompleksnijeg dela posla – obrade prijava, obilazak terena, rangiranje i objavljivanje preliminarne liste na koju građani mogu prigovoriti i tek na kraju dolazi zvanična lista koju odobrava Gradsko veće i kreće se u realizaciju. Vremena ima dovoljno da se do početka zime poslovi završe kvalitetno i u skladu sa zakonom” – rekao je Ivković.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker