Ostale vesti

Uručene diplome maturantima bilingvalnog odeljenja Gimnazije

Prvoj generaciji maturanata dvojezičnog odeljenja pirotske Gimnazije danas su uručene diplome o završenom srednjoškolskom obrazovanju.

DSC00141

Prve diplome bilingvalnog odeljenja Gimnazije steklo je oko 30 učenika. Oni su pohađali nastavu na srpskom i francuskom jeziku. Maturantima je diplome uručila Kler Bilije, koordinator za dvojezičnu nastavu Francuskog instituta.
– Pirot je izuzetno frankofon i frankofilan grad i ima dobru saradnju sa Francuskim institutom. Ove diplome pružaju mogućnost učenicima da upišu bilo koji fakultet u Francuskoj i da na fakultetima na kojima konkurišu ostvare sva prava koja imaju i francuski državljani – rekla je Kler Bilije.

DSC00139

Prednost gimnazijalaca koji imaju diplome bilingvalnog odeljenja ogleda se i u tome što oni mogu da  upišu studije u zemljama u kojima je francuski službeni jezik bez polaganja ispita iz francuskog jezika.

DSC00135

– Veoma ma mi znači to što sam bio učenik dvojezičnog odeljenja i mogu svim sadašnjim osmacima da preporučim da upišu ovo odeljenje. Tokom četvorodišnjeg školovanja usavršio sam francuski jezik, imao sam mogućnost da putujem i da tokom putovanja upoznajem različite ljude, nacije i kulture – izjavio je Milan Stanković, maturant Gimnazije.

Direktor Gimnazije, Bratislav Krstić, poželeo je maturnatima da upišu željene faklutete i da imaju uspeha u daljem školovanju.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker