Sport

Uručena prizanja i nagrade najboljim sportistima

Najuspešnijim sportistima pirotskih osnovnih i srednjih škola uručena su priznanja i prigodne nagrade.  Grad Pirot i Savez za školski sport i olimpijsko vaspitanje namenili su priznanja i školama koje su ostvarile najbolje sportske rezultate.

U svekupnom plasmanu za ovu školsku godinu najbolje rezultate postigla je pirotska Gimnazija, dok je OŠ „Vuk Karadžić“, najbolja u kategoriji osnovnih škola. Takođe, ove dve škole su se uz Tehničku školu Pirot istakle i u ekipnom plasmanu.

DSC00103

Lokalna samouprava i ubuduće će pružati pomoć i finansijsku podršku pirotskim sportistima, istakao je Vidojko Panajotović, zamenik gradonačelnika Pirota.

DSC00094

Na Školskoj olimpijadi u Vranju učestvovalo je 259 naših sportista, a osvojili su 34 medalje.  Najbolje rezultate ostvarili su u gimnastici, streljaštvu i atletici. Učenici OŠ „Sveti Sava“ osvojili su prvo mesto u gimnastici do IV razreda, a u streljaštvu zlato su osvojili učenici Tehničke škole. U ovim sportovima imamo i državne prvake iz redova pirotskih škola, Nađu Panić u gimnastici i Đorđa Rančića u streljaštvu.

– Na Olimpijadi u Vranju osvojila sam prvo mesto u kategoriji starijih razreda, mnogo sam vežbala i ova nagrada za mene ima poseban značaj – rekla je Nađa Panić, učenica OŠ „Vuk Karadžić“.

DSC00112

Najuspešniji u svim sportovima su Luka Vasić i Janja Marinković, u kategoriji srednjih škola, a kod osnovaca najbolje rezultate postigli su Marija Mladenović i Andrija Urošević.

– Takmiči smo se u mnogim sportovima ove olimpijske godine, zadovoljna sam ostvarenim rezultatima, treće smo u atletici u Srbiji i to je veliki uspeh za nas – izjavila je Janja Marinković.

Na Malim olimpijskim igrama OŠ „8. septembar“ osvojila je prvo mesto i izborila plasman na Letnjim igrama mladih u Splitu.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker