Politika

URS ponovo pokrenuo inicijativu da Pirot dobije status grada

Potpredsednica URS-a Suzana Grubješić izjavila je tokom svog nedavnog gostovanja u Dnevniku RTS-a da je ova stranka ponovo  podnela republičkom parlamentu predlog zakona koji će uvesti neposredan izbor gradonačelnika, ali i izmene zakona o teritorijalnoj organizaciji po kome bi status grada trebalo da dobiju i opštine Pirot, Vršac, Kikinda i Bor.

centar pirota

Kako je kazala Grubješićeva ove inicijative već su ranije potkrepljene ogromnim brojem potpisa građana pa je tako inicijativu za direktan izbor  gradonačelnika potpisalo pola miliona građana.

-Sada smo to proširili i na odbornike. Jedino se predsednik Republike bira direktno, a sve ostale biraju stranke koje predlažu liste i ta nepravda bi konačno trebalo da se ispravi, kazala je Grubješićeva i dodala da se sve stranke zalažu za decentralizaciju, ali da je vreme a pređu sa reči na dela.

 -Ovaj predlog da četiri opštine dobiju status grada ne košta ništa. Već su bile razne peticije, građani su se izjašnjaljavali o tome. Treći zakon čije smo usvajanje predložili  uvodi pravičniju raspodelu između Republike, pokrajine i lokalnih samouprava”, objašnjava Suzana Grubješić.

Peticiju da Pirot dobije statu grada potpisalo je preko 6.700 Piroćanaca i ona je još pre tri godine predata nadležnim državnim organima na razmatranje.

tekst i foto A.Ć.

 

 

 

Slične vesti

7 Comments

  1. SREĆNA NOVA GODINA !! Sa željama da nas URS više ne brani i ne brine o Pirotu. Bili su na vlasti na Republičkom nivou kada nismo dobili status grada. Mimo zakona, prostornog plana Srbije i odluke SO Pirot, razbojnički su sproveli da auto put kroz grad, kao nigde u svetu. Već se manifestuju problemi te odluke a tek će ih građani opštine Prot osetiti na najgori mogući način. Molim Suzanu i ostale iz URS-a da više ne brinu o našem gradu..

  2. Realno ako gledamo ko se od politicara zalagao za pirot, ne vidim da je neko vise dao pirotu od urs i sps. Sad su naprenjaci na probi da vidimo sta ce da urade, za sada mrka kapa, daj boze da bude nesto

  3. Ni ja nisam obozavaoc Dinkica, ali niko nije uradio za Pirot vise od njega i Vasica. Da se ne lazemo.
    Jedan, drugi trg, Hala Kej, zatvoreni bazen, Deponija, Prvi Maj, Hotel na Staroj planini, Zona, Miselin, most II ring … neka kazu svi poslanici iz Pirota sta su uradili, zajedno sa ova dva koja su i danas. Drbo jedno na Keju nisu zasadili.
    Za sta jeste, skidam kapu.

    1. Prvi Maj, Hotel na Staroj planini, Zona, Mišlen nemaju nikakve veze sa Dinkićem i Vasićem, a o mostu na “drugom saobraćajnom prstenu” možemo da razgovaramo tek kad ga vidimo. Ostalo što si nabrojao su potezi vredni svake pohvale, ali sa njima jedino Vasić ima veze i sve uz ljude koji rade u Opštini koji su članovi i drugih stranaka ili nisu članovi ni jedne.

  4. Dragi ljudi,radi se o dopuni i izmeni zakona o teritorijalnoj organizaciji Srbije i dodeli statusa grada Pirotu,secate se kakva je nepravda pricinjena pre nekoliko godina?!Pirot zasluzuje status grada jer poseduje sve sto treba imati jedan grad u Srbiji.Loznica,Zajecar,Vranje,Valjevo……sve su to mesta sa statusom grada a nemaju nista ni vise ni manje od Pirota.Gledajmo u buducnost!Pozdrav i srecna Nova godina!!:)

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker