Sport

Uroš nerešeno sa prvakom sveta

Ovog vikenda pirotski karatisti imali su uspešne nastupe na borilištima u zemlji i inostranstvu. Uroš Mijalković je u dresu reprezentacije Srbije na Svetskom univerzitetskom prvenstvu koje se održava u Crnoj Gori igrao nerešeno sa Egipćaninom – prvakom sveta u izvanrednom meču, dok se sa medaljama u Pirot sa finala Kupa Srbije u Futogu kasno noćas vraćaju Lazar Golubović, koji je osvojio bronzu u kadetskoj konkurenciji i Marko Rajković, koji je nastupao kao mlađi senior i osvojio srebro. 

DSC_0752_resize

Kako je Pirotskim vestima izjavio trener karatista Nenad Đorđević, Uroš je u Baru u Crnoj Gori danas imao meč za pamćenje sa prvakom sveta, inače reprezentativcem Egipta, sa kojim se u drugom kolu sastala reprezentacija Srbije.

-Naša reprezentacija je izgubila ali je Uroš bio fantastičan u borbi protiv prvaka sveta koji nastupa za Egipćane. Meč se završio nerešenim rezultatom 3:3. Uspešni su bili i ostali karatisti koji su nastupali na Finalu kupa Srbije u karateu koje je održano u Futogu. U hali je bilo pakleno, bila je ogromna konkrencija, više od 1.000 takmičara. Takmičenje je bilo izuzetno naporno ali smo ipak zadovoljni jer se vraćamo sa medaljama. Osim Golubovića i Rajkovića, dobar nastup je imao i Miloš Nikolić, ali je on ipak izgubio u drugom kolu-kaže Đorđević.

A.Ć.

 

 

 

 

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker