Gradska hronika

UPPR se priprema dobro i brzo

Unapred pripremnljeni plan reorganizacije – UPPR za AHA Muru Prvi Maj, se i pored svih prepreka, priprema dobro i brzo, kažu u konsultatntskoj kući WM Equity Partners, koja zajedno sa menadžmentom pirotske fabrike radi na pripremi plana.

Danas je u Ministarstvu privrede održan sastanak, na kome su predstavnici AHA Mure Prvi maj i konsultanti iz konsultatntske kuće WM Equity Partners, državnom sekretaru ministarstva privrede Draganu Stevanoviću i njegovim saradnicima prezentovali ono što je do sada urađeno.

Slaviša Svilarov, finansijski direktor AHA Mure Prvi maj detaljno objašnjava za Pirotske vesti, dokle se stiglo sa planom, koji su zaključci sa današnjeg sastanka i koje su dalje mere i aktivnosti.

SvilarovDanas smo u ministarstvu napravili presek stanja, šta smo uradili do sada, ali su prezentovane i dalje aktivnosti, kao i mere koje će biti predložene. Ministarstvo je u načelu podržalo predloženi koncept gospodina Marinkovića iz konsultantske kuće, a mi se nadamo da ako ubrzo otklonimo probleme, tačnije bude nam priključena struja, radna verzija UPPR-a u punom obimu bude završena do kraja naredne nedelje. Upravo ta konačna, ali ipak radna verzija plana, biće dostavljena ministarstvu privrede i finansija, kako bi oni dali saglasnost i zeleno svetlo – kazao je nakon sastanka Svilarov.

prvi maj pirotAli do podnošenja UPPR-a Privrednom sudu, ukoliko ministarstva daju saglasnost, ostaje pribavljanje tri neobavezujuće izjave najvećih poverioca, Poreske uprave, SID i SBER banke. Tek nakon toga će plan biti podnet Privrednom sudu, a to će se po našoj proceni desiti, sredinom decembra. U skladu sa komercijalnim delom plana očekujemo da proizvodnju u fabrici pokrenemo krajem decembra, eventualno početkom januara. Sa odredjenim brojem radnika bi pokrenuli proizvodnju, a povećanje broja upošljenih radnika očekujemo sa prvim novim ugovorenim poslovima – objašnjava Svilarov.

Svilarov se nada da će im uskoro biti uključena struja, koja im je pre tri dana isključena, i da su povodom rešavanja ovog problema zakazani sastanci sa EPS – snadbevanjem, na kojima će pokušati da nađu rešenje.

tekst i foto A.Ć/screenshot TV Pirot

Slične vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker