Gradska hronika

Unikatne haljine za posebne žene

Dvadesetsedmogodišnja Natalija Aleksić jedno je od 32 lica koja su dobila subvencije za samozapošljavanje na osnovu javnog poziva NSZ  – Filijala Pirot u saradnji sa gradom Pirotom. Realizacija njene ideje da kreira i prodaje unikatne ženske haljine počinje danas zvaničnim otvaranjem radnje u kojoj će ova mlada Piroćanka stvarati svoje modele. Natalija kaže da je deo dobijenih sredstava  uložila u opremanje radnje, a ostatak je namenjen poslovanju u narednih godinu dana.

Natalija Aleksić je na Akademiji strukovnih studija Južna Srbija, na odseku za tehnološko umetničke studije, završila smer digitalni dizajner odeće. Sada priprema master rad o temi Afrički print kao inspiracija za visoku modu. Njen san je da razvije posao i da se dizajnom modne odeće bavi ubuduće.

Kao buduća preduzetnica već je angažovala ženu koja šije njene modele i koja joj pomaže oko konstrukcije modela i krojnih delova. Natalija kaže da nema uzora među modnim dizajnerima, inspiracija za njen rad  su upravo žene – jake, samostalne i moćne. Za njih želi da stvara glamurozne haljine, svaki model je unikat, jer je, kako kaže, svaka žena jedinstvena pa i haljine moraju biti takve.

Ovakvi modeli prodavaće se u Pirotu, a u planu je i online prodaja. Natalija veruje da kada se sve dobro isplanira uspeh ne može da izostane.

Ova mlada preduzetnica zahvalna je gradu Pirotu i Nacionalnoj službi za zapošljavanje na podršci koju je dobila. „Ovo je moja šansa, ako ne pokušam ne znam da li ću uspeti. Potičem iz prosečne porodice od koje nemam veliku finasijsku pomoć, ali sam dobila svaku drugu vrstu podrške u nastojanju da uspem u ovom poslu“, kaže Natalija. Ona poručuje svim mladim ljudima koji imaju dobru ideju i želju da se oprobaju u vođenju sopstvenog biznisa da iskoriste priliku i konkurišu za podsticajna sredstva i ostvare svoj san.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker