Lokalna samouprava

Unapređenje poslovne klime u Srbiji. Iskustva iz Švedske

U okviru realizacije projekta „Unapređenje poslovne klime u Srbiji“, početkom ovog meseca realizovana je studijska poseta opštini Jevle (Gävle) u Kraljevini Švedskoj. Iz Srbije su delegaciju činili predstavnici lokalnih samouprava Pirota, Arilja, Bora, Ćuprije, Knjaževca, Sombora, Vranja, Zrenjanina, Požarevca i deo implementacionog tima Republičkog geodetskog zavoda.

Prema rečima pomoćnika gradonačelnika Slađane Mančić, predstavnika Grada Pirota u ovoj poseti, tokom petodnevne obuke, ciljevi ove posete su u potpunosti ostvareni. Kapaciteti predstavnika jedinica lokalnih samouprava i implementacionog tima RGZ-a, podignuti su na viši nivo a realizacija projekta se zbog toga, efikasnije nastavlja.

Stručne diskusije, tokom obuke, pokazale su visoku motivisanost za unapređenje poslovanja u lokalnim zajednicama kao i sagledavanje mogućnosti daljeg razvoja jedinica lokalnih samouprava.

Predavači su govorili na teme iz oblasti rada, organizacije, nadležnosti i uloga Lantmaterijata (švedska agencija za katastar, kartografiju i registraciju zemljišta) u razvoju društva, pametnom kreiranju saradnje, komunikacije i saradnje u Lantmeterijetu i druge.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker