Lokalna samouprava

Ulaganje od 300.000 evra u ŠOSO”Mladost”

Sagledavajući sve radove u ovoj godini, ulaganje u škole i predškolske ustanove u Pirotu nikad nije bilo veće. Jedna od škola koja će ovog leta dobiti potpuno nov izgled, je i škola “Mladost”. Radovi su uveliko u toku, a školu je danas obišao i gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić sa svojim saradnicima. Vrednost ovog projekta je oko 32 miliona dinara i realizuje se u saradnji grada Pirota i Kancelarije za javna ulaganja.

Projektom je predviđeno kompletno renoviranje, od krova, instalacija, podova, novo grejanje, što predstavlja totalnu rekonstrukciju.

– Veoma sam zadovoljan što su krenuli radovi po projektu, i što će po rečima izvođača sve biti gotovo do 1.septembra, i ako je rok nešto duži. Moram da izrazim zahvalnost i pohvalim saradnju koju kao grad imamo sa Kancelarijom za javna ulaganja. Celokupnu vrednost projekta finansiraće Kancelarija. Mi smo uradili projektno tehničku dokumentaciju i imenovali nadzor. Nakon završetka radova imamo kompletno novu školu. Škola će biti u potpunosti prilagođena đacima koje je pohađaju. Da podsetim da grad Pirot iz budžeta daje oko 450 miliona za osnovno i srednje obrazovanje, i predškolsku ustanovu. Od tog ulaganja oko 50 miliona dinara je za investiciono održavanje. Mimo toga rekonstruisaće se i škola 8.septembar, a u planu je i rekonstrukcija škole Sveti Sava i Gimnazije. Ti radovi će koštati oko 200 miliona dinara. Sve oko kad se sabare, dolazimo do veoma ozbiljne cifre – rekao je danas gradonačelnik Vasić.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker