Sport

Ukoliko osvoje Mundijal, Nemci će slaviti uz vino iz Pirota

Bastijan Švajnštajger, iskusni nemački reprezentativac, u intervjuu za “Blic” je rekao da on i saigrači ne skidaju majice s likom Svetislava Pešića, koji im je dao motiv da na Mundijalu u Brazilu uđu u istoriju. Od Pešića je ovih dana dobio flašu dobrog vina iz njegovog rodnog Pirota, i obećava da će je otvoriti na slavlju.

sp-pesicBrazil, najfudbalskija zemlja na svetu, stala je mirno pred Nemačkom. “Sedmica” u polufinalu je ušla u anale, a Bastijan Švajnštajger, as Bajerna i “pancera”, za “Blic”, posredstvom našeg proslavljenog košarkaškog trenera, kaže:

– Ludnica! Samo tako mogu da opišem našu pobedu nad Brazilom – kaže Švajnštajger.

„Trkom do titule“
Majicu na kojoj piše „trk“, s likom Svetislava Pešića, prvi je počeo da nosi u avionu za Brazil Bastijan Švajnštajger, a onda i Tomas Miler, Filip Lam, Lukas Podolski i Mario Gece.

Niste očekivali trijumf od 7:1?

– A ko jeste? Mogli smo da ih savladamo 1:0, 2:1, 7:1, nije isto, ali je važno ne biti euforičan, već čvrsto na zemlji, a nama je to u mentalitetu. Nismo arogantni, ne potcenjujemo nikoga, došli smo da budemo najbolji. Blizu smo titule. Poklopio se dobar tim, bez povreda, sazreli smo za osvajanje trofeja.

Koliko vam je u tome pomogao vaš prijatelj Pešić?
– On je kao član naše reprezentacije, deo ekipe. Njegovim radom, ponašanjem, izjavama, mi se motivišemo. Nismo slučajno otputovali u Brazil u majicama s njegovim likom. Evo, i sada smo u njima, posle svake pobede Pešić nam je na grudima s natpisom “trk”.

U Berlinu vas čeka veličanstven doček?
– Biće velikog slavlja. I tamo stižemo u “Pešićevim majicama”, on je to zaslužio, on je pobednik.

Obožavate košarku?
– Zahvaljujući vašem zemljaku, sjajnom treneru i čoveku, zavoleo sam ovaj divan sport, podjednako kao fudbal. Pešić i ja u Minhenu često pijemo kafu, čitamo štampu, pričamo o košarci. Učim od njega. Idem na sve treninge košarkaša Bajerna, navijam na utakmicama. Zato je i Pešić šampion Nemačke (smeh).

I Srbija je bila prvak?
– Kada ste bili na svetskom vrhu, preko Pešićevog sina Marka slao sam poruke podrške vašim reprezentativcima i posebno Marku Jariću, kog sam izuzetno cenio kao igrača. Na kraju mi je Jarić poslao dres u vreme dok je igrao u NBA – zaključio je Švajnštajger.

Flaša vina iz Pirota
Pešićeva ćerka Ivana i njegov zet Jan Jagla posetili su u Brazilu nemačke fudbalere.
Podolski i ja smo dobili od Pešića flašu dobrog vina iz njegovog rodnog Pirota. Otvorićemo je na slavlju – otkriva Švajnštajger.

 

Izvor: Blic

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker