Gradska hronika

Uhapšeni dok su prodavali marihuanu

U organizovanoj akciji pirotske policije i Višeg tužilaštva, uhapšena su dvojica Leskovčana kod kojih je pronađeno 238 grama marihuane.akcija potere za beguncima_2Ova grupa dilera uhapšena je u momentu dok je prodavala drogu. Jedan od njih je bio maloletan, dok je protiv drugog određena mera zadržavanja do 48 sati, saopštila je danas pirotska policija.

Tekst i fotografija-ilustracija Aleksandar Ćirić

Slične vesti

10 Comments

 1. Dosadni ste vise sa tom marihuanom ( ne mislim na redakciju). U civilizovanim drzavama kontrolisan uzgoj i upotreba je legalizovana, ne samo Holandija, nekoliko kantona u Svici, Kalifornija, par zemallja latinske Amerike, ovo mi izgleda kao odradjivanje posla, da bi pravi igraci mogli da rade.

 2. Naši preci su marihuanu nazivali GRSNICE (konoplja) i osim što su je koristili za izdvajanje vlakana i kasniju izradu tkanine i odeće, ponekad su kuvali čaj od nje, ali ne znam protiv koje bolesti ili ublaživanje kojih tegoba.

  Kako bilo, nekad je “trava” bila legitiman lek, a danas razlog da se ode u zatvor. Naravno, suština je u tome što naši preci nisu zloupotrebljavali konoplju, uzimali je skoro svaki dan i tako postajali zavisnici, već retko i samo iz nužne potrebe. I još ovo, mislim da marihuanu ne treba uzimati jer je opasnija od duvana, ali isto tako mislim da alkohol donosi neuporedivo više zla od nje.

  Ili se možda varam u proceni?

  1. caj je protiv stomacnih problema tipa regulisanje kiseline ,povecavanja apetita i ublazavanja tegoba usled čireva.ovi dileri prskaju travu sa mišomor raid protiv insekata dodaju lepak extazi…..zato nevalja

  2. Grsnice predstavljaju običnu, a ne indijsku konoplju, i upravo obična konoplja se koristila za pravljenje tkanine. A što se izazivanja zavisnosti tiče, da je ikada marihuana bila “legitiman lek”, kako kažeš, šta bi onda sprečilo neke naše stare da je zloupotrebljavaju, kada su zloupotrebljavali alkohol otkako on postoji? Naivno… Samo da naglasim, ja sam izričito protiv bilo kakvih narkotika.

   1. A razlog zašto se obična, odnosno industrijska konoplja, koristila u narodnoj medicini je što i ona sadrži određen procenat tetrahidrokanabinola, ali zanemarljiv da izazove zavisnost.

 3. Grsnice su zakon, kad beomo momčetića pa naklademo sedenjću s’s grsnice,a ono ti okol og’njat milina,pa de devojčetija rascrveju …….eeee pusta mlados ……i grsnice……,nesmo ni znali da če je proglase za drogu!!!!!!!!

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker