Babušnica

Ugroženim ženama plastenici za proizvodnju povrća

 Udruženje građana „Lužničke rukotvorine – Ženski etno centar” iz Gorčinca, kod Babušnice počelo je sa realizacijom projekta „Zelena linija“, koji ima za cilj da doprinese ekonomskom osnaživanju  ugroženih grupa, posebno žena i osoba sa invaliditetom. Projekat finansijski podržavaju Evropska unija, Vlada Švajcarske i Vlada Republike Srbije preko programa Evropski PROGRES sa 1.613.191,00RSD, dok je udruženje obezbedilo sopstveno  učešće  od       188.100,00 RSD.


Tokom sprovođenja projekta dvadeset žena koje žive u višečlanim seoskim  domaćinstvima i ostvaraju prihode samo od zemljoradnje, imaće priliku da pohađaju sertifikovanu obuku o organskom uzgajanju povrća, što će im pomoći da pokrenu sopstvenu proizvodnju. 

Nakon obuke će pet žena, tri iz ekonomski najugroženijih porodica i dve sa invaliditetom, dobiti plastenike i opremu za plasteničku proizvodnju i tako biti spremne da počnu da se bave organskom proizvodnjom povrća.

Sve žene koje će biti podržane kroz projekat su dugoročno nezaposlene, imaju registrovano gazdinstvo i starosti su između 30 i 55 godina.

Za sve dodatne informacije molimo Vas kontaktirajte:
Karolina stamenković (predsednica udruženja)

Tel: 069684735, 010384735 

Mail:    [email protected],  

Internet sajt: www.ognjista.rs

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker