Gradska hronika

Ugovorna okružna komora Pirot: Obuka za konobare

Danas je u hotelu Ana Lux počela obuka za konobare koju organizuje Ugovorna okružna privredna komora Pirot. Obuku pohađa tridesetak pirotskih ugostitelja a predavač je Slavko Bjeković, nekadašnji šef personala čuvenog Interkontinentala čije iskustvo u ovom poslu je nemerljivo i veoma dragoceno. 

Jedan od polaznika obuke, vlasnik kafane “Boem”, Dalibor Tošić, kaže da je svaka obuka veoma dragocena i poželjna.

-Želim da se zahvalim Privrednoj komori što nam je omogućila da čujemo dragocena iskustva koja možemo da primenimo u svom svakodnevnom poslovanju i da unapredimo svoj posao-kaže Tošić.

Predsednik UOPK Pirot dr Dragan Kostić kaže da obuku za konobare pohađa 28 polaznika. 

-Renomirani stručnjaci prenose svoja iskustva našim konobarima koji će moći mnogo da unaprede svoj rad i primene svetska iskustva. Ovo je već treća obuka za ugostitelje a sledi nam i velika obuka za pedesetak krojača i šivača u saradnji sa Gradom Pirotom, NSZ u Pirotu i kompanijom “E Miroljo”-kaže Kostić.

Slavko Bjeković, nekadašnji šef personala hotela Interkontinenta kaže da Pirot ima šta da ponudi, ali da ima prostora da se unapredi sam proces usluživanja, počev od prihvata gostiju, ophođenja i komunikacije sa gostima, do ispraćanja gostiju.

-Proći ćemo sve faze bitne za lepo usluživanje. Vrlo je važan prvi, ali i poslednji utisak, treba ispratiti gosta kao kod svoje kuće da bi se predstavili u najboljem svetlu. Gost je za nas svetinja, on je za nas gazda, ne gazda restorana i moramo da uradimo sve da nam se on ponovo vrati-kaže Bjeković.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker