Gradska hronika

Udar na narko-mafiju, hapšenje i u Pirotu

U više odvojenih akcija pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, u prethodnih nekoliko dana uhapsili su 41 osobu zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojne droge.

Oduzeto je oko 126 kilograma marihuane, više od 250 grama heroina, 44 grama kokaina, 490 grama amfetamina, 36 grama hašiša, 732 tablete ekstazija i više od 1.000 komada raznih tableta.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pirotu uhapsili su J. V. (1959), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je priliko pretresa stana osumnjičenog pronašla i zaplenila oko 300 grama marihuane.

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden Višem javnom tužilaštvu u Pirotu.

Na teritoriji Beograda i Jagodine otkrivene su dve laboratorije za uzgoj marihuane u veštačkim uslovima, kao i neophodna prateća oprema za uzgoj.

* * *

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu otkrili su laboratoriju za uzgoj marihuane u veštačkim uslovima i zaplenila oko 90 kilograma sirove marihuane i uhapsili Đ. M. (1991) i D. G. (1993), zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je u laboratoriji, koja se nalazila u vikendici u mestu Draževac, kod Obrenovca, zaplenila 277 stabljika marihuane visine od 140 i 60 santimetara i jednu elektronsku vagicu za precizno merenje sa tragovima droge.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

* * *

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Jagodini otkrili su laboratoriju za uzgoj marihuane u veštačkim uslovima, zaplenila oko 15 kilograma sirove marihuane i uhapsili Ž. P. (1980).

Pretresom stana i drugih prostorija koje Ž. P. pronađena je laboratorija u kojoj su se nalazile 23 biljke, visine od 20 santimetara do dva metra, dok je u pomoćnom objektu porodičnog domaćinstva pronađena i tegla sa sasušenom marihuanom.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga biti priveden višem javnom tužiocu u Jagodini.

* * *

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu zaplenili su više od dva kilograma marihuane, 353 komada ekstazija , oko 90 grama amfetamina i manju količinu hašiša i kokaina.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga uhapšen je M. N. (1991).

Policija je prilikom pretresa stana osim narkotika, kod osumnjičenog pronašla i dva pištolja, zbog čega mu se na teret stavlja i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden Višem javnom tužilaštvu u Pančevu.

* * *

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Smederevu uhapsili su M. J. (1989), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je prilikom pretresa kuće osumnjičenog pronašla i zaplenila oko dva kilograma marihuane marihuane, 23 grama kokaina, 81 gram amfetamina i elektronsku vagicu za precizno merenje.

Policija je od osumnjičenog zaplenila i oko 371.000 dinara, 700 evra, 560 dolara i 20 švajcarskih franaka, za koje se sumnja da su stečeni prodajom opojnih droga.

Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, priveden Višem javnom tužilaštvu u Smederevu.

* * *

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Sremskoj Mitrovici uhapsili su N. Đ. (1996) i D. R. (1999), zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je prilikom pretresa vikendice osumnjičenog N. Đ. u dvorištu pronašla oko pola kilograma marihuane i dve digitalne vagice za precizno merenje.

Osumnjičeni su uz krivičnu prijavu privedeni nadležnom tužilaštvu.

* * *

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kikindi uhapsili su I. P. B. (1973), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policije je prilikom pretresa stana osumnjičenog u Adi pronašla i zaplenila 170 grama osušene i jednu stabljiku marihuane, kao i 61 saksiju u kojima se nalazilo 47 izniklih biljaka marihuane dužine do 10 santimetara.

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden Višem javnom tužilaštvu u Subotici.

* * *

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Vranju zaplenili su oko 13,5 kilograma marihuane spakovane u 22 paketa.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojne droge, policija je podnela krivičnu prijavu protiv Š. S. (1989) i I. M. (1989), koji se već nalaze u pritvoru, zbog istog krivičnog dela kada im je oduzeto 7,7 kilograma marihuane.

* * *

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su G. K. (1988) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Prilikom pretresa poslovnog prostora, koji G. K. koristi, pronađeno je i oduzeto 567 grama marihuane spakovane u jednu veću PVC kesu, pet PVC paketića i dve tegle, dok je u još dve kese pronađeno 35 grama amfetamina.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

* * *

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su G. G. (1982) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Prilikom pretresa stana i drugih prostorija koje koristi osumnjičeni pronađeno je i oduzeto 108 grama heroina.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu.

Slične vesti

2 Comments

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker