Gradska hronika

Učili stare da koriste internet

U okviru programa Mladi su zakon 2017 – Pirotski I Nišavski okrug koji finansira Ministarstvo omladine I sporta Republike Srbije, a sprovode udruženja Protekta iz Niša kao nosilac projekta I udruženje “Vizija” kao partner za pirotski okrug neformalna omladinska grupe “Tigorvi Pirot”  realizovala je projekat “Naučimo stare da koriste internet” koji je promovisao međugeneracijsku saradnju, saosećanje, solidarnost i humanost mladih ljudi prema starima.

Mađugeneracijski jaz koji je ponekada izgleda kao nepremostiv problem, otklonjen je uz međusobno razumevanje mladih i starih čime je postignuta neophodna tolerancija.

Organizovana je edukacija, starih  ljudi, članova Saveza penzionera Pirot, na temu informacionih i komunikacionih tehnologija, koju su izvršili naši mladi sugrađani, učenici Tehničke škole Pirot. Mladi suučili stare da koriste računar, internet, razne društvene mreže i da koriste android mobilne telefone.

U cilju pospešivanja međugeneracijske saradnje i boljeg razumevanja starih od strane mladih, u prostorijama Saveza penzionera, organizovani su turniri u šahu i igranju domina između članova neformalne grupe “Tigrovi Pirot” s jedne strane, a sa druge strane bili su članovi Saveza penzinera Pirot. Ime pobednika oba turnira u ovom slučaju nije bitna, već druženje između članova timova.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker