Obrazovanje

Učenik generacije OŠ ” Dušan Radović” – Minja Penčić

Učenica generacije u OŠ “Dušan Radović” je Minja Penčić. Smatra da je osnovnoškolski period jedan od, verovatno, najlepših. Tada počinju poznanstva od kojih neka ostaju za ceo život. Veliku zahvalnost za postignute rezultate, kako nam je rekla, duguje svojim nastavnicima, a posebno razrednom starešini, Zoranu Markoviću, nastavniku srpskog jezika. Podrška roditelja je uvek postojala, naročito u trenucima kada je bilo dileme da li se neko gradivo može savladati i postići željeni rezultat.

Razredni starešina, Zoran Marković, kaže, pored ostalog, da je reč o vrlo marljivoj i darovitoj učenici koja je svoj talenat i znanje potvrđivala i na brojnim takmičenjima iz različitih oblasti.

“Sama činjenica da je Minja učenik generacije potvrđuje da od petog razreda ima uspehe u svim oblastima. Da pomenem taj detalj koji dovoljno ilustruje, ona ima samo u ovoj godini, u osmom razredu, šest republičkih takmičenja iz šest potpuno različitih predmeta. Tu je informatika, strani jezik, srpski, tehničko, istorija….Oblasti su toliko različite da samo najbolji učenici to mogu da ispune kao zahtev da svojim rezultatima budu viđeni na nivou republike. Vrlo je važno, pokušavam da kod dece stvorim takav odnos da ne uče mehanički, Minja je to shvatila i tako je radila. Važno je da shvate o čemu se govori i uči da bi, kako se to u teoriji stručno kaže, funkcionalno primenjivali u životu znanje. Nije to ništa posebno, konkretno za srpski jezik to je upravo ono što mi stalno govorimo. U gramatici je to samo uobličeno u definicije i odrednice koje učenici terminološki treba da savladaju. Ali, ako ne razumeju kada se nešto upotrebljava, zašto, koji su to konteksti u kojima se upotrebljava ništa im neće pomoći definicija koju, moram da priznam, svi učenici besprekorno znaju” – izjavio je, razredni starešina, Zoran Marković.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker