Obrazovanje

Učenici Tehničke škole IZUZETNI na važnom državnom takmičenju koje je održano u Pirotu!

Proteklog vikenda Tehnička škola u Pirotu bila je domaćin 29. Republičkog takmičenja učenika mašinskih škola Republike Srbije. Ovo takmičenje je okupilo 117 učenika i njihove mentore iz 35 srednjih škola. Učenici su odmeravali svoje znanje iz oblasti mašinstva u 7 različitih kategorija.  Regularnost ovog izuzetno kompleksnog takmičenja pratili su predstavnici Zajednice mašinskih škola Republike Srbije, Školske uprave i Mašinskog fakulteta iz Niša.

-Pored uloge organizatora, koju smo prema njihovim rečima opravdali u potpunosti, s ponosom ističemo i rezultate koje su na takmičenju postigli učenici Tehničke škole.  Mateja Andrejević, maturant sa smera Tehničar za kompjutersko upravljanje CNC mašina, takmičio se u kategoriji Automatsko programiranje CNC struga i osvojio je 1.mesto. Njegov mentor je profesor Bratislav Pejčić. 
Aleks Omanović, takođe maturant sa ovog smera, osvojio je 3. mesto u kategoriji Automatsko programiranje  CNC glodalice. Njegov mentor je profesor Vojislav Aleksić. Pavle Kostić, učenik drugog razreda istog obrazovnog profila je u kategoriji  Kompjuterska grafika 2D zauzeo 3.mesto. Njegov mentor je profesorka Vesna Veljković.  I ostali učenici naše škole Kristijan Živković, Dimitrije Dimitrov, Darko Taškov, Miloš Marković, Spiridon Đorđević i Mateja Lazić postigli su zapažene rezultate. 
Ovim je nastavljen niz uspeha učenika naše škole na republičkim takmičenjima-navodi direktor škole Bratislav Dimitrijević.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker