Obrazovanje

Učenici, nastavnici i predškolci OŠ “8. septembar” prikupili voće i povrće za korisnike Narodne kuhinje

Učenici i nastavnici škole “8. septembar” prikupili su voće, povrće i zimnicu za korisnike Narodne kuhinje u Pirotu. Humanitarno – sabirna akcija pod nazivom “Zdrava hrana” oranizovana je povodom Svetskog dana hrane koji se obeležava 16. oktobra i  Dana borbe ptoiv siromaštva, 17. oktobra. U akciji su učestvovali i predškolski koji uprostorijama škole “8. septembar” pohađaju pripremni predškolski program.

Među predškolcima koji su doneli povrće i voće su Iva, Dunja, Vasilije i Danka. Oni kažu da su od kuće doneli jabuke, kruške, banane i naradže za siromašnu decu i njihove roditelje.

Uciteljica,  Mima Colić, podseća da učenici i nastavnici ove škole tradicionalno učestvuju u ovakvim akcijama gde njihova mala pomoć nekome mnogo znači.  U okviru ove akcije mali humanitarci su sakupljali namirnice  za korisnike Narodne kuhinje. U akciji tradicionalno učestvuju učenici i zaposleni a od ove godine je novina da su učestvovala i deca pripremnog predškolskog programa.

Ovoga puta je jedna radnica škole donirala zimnicu. Hrana je namenjena korisnicima Narodne kuhinje u Pirotu.

“Smatramo da smo uradili jedno lepo delo, učili smo decu humanim vrednostima. Naše malo značiće mnogo onima kojima je potrebno. Deca vole sve što nije stereotipno i što je drugačije a ovo je škola za život”- istakla je učiteljica Mima Colić idodala da i roditelji kao partneri u obrazovanju rado učestvuju u humanitarnim akcijama.

Deo ove humanitarne akcije je i mini priredba koju su mali humanitarci priredili kako bi ukazali na značaj ovakvih akcija i pozvali odrasle da daju svoj doprinos u borbi protiv siromaštva.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker