Obrazovanje

Učenici Mlekarske škole na Međunarodnom festivalu učeničkih virtuelnih kompanija osvojili priznanje za NAJBOLJU INOSTRANU KOMPANIJU!

U periodu od 26-28.4.2023. godine u Plovdivu u Bugarskoj učenici Mlekarske škole sa domom učenika “Dr Obren Pejić” učestvovali su na Međunarodnom festivalu učeničkih virtuelnih kompanija, „TF Fest 2023“. U konkurenciji preko sto virtuelnih kompanija iz šest zemalja Evrope učenici Mlekarske škole iz Pirota osvojili su priznanje za najbolju inostranu kompaniju na ovogodišnjem takmičenju.

Učenici Mlekarske škole predstavili su se sa virtuelnom kompanijom za proizvodnju sireva “Siros”. Tim su činili učenici četvrtog razreda obrazovnog profila prehrambeni tehničar: Katarina Jovanović, Negica Radev, Božidar Ristić i Bojan Mladenov, pod budnim okom mentora Dragane Jovanović, Jelene Minić i Nataše Ćirić. Na takmičenju su imali priliku da demonstriraju znanje stečeno iz predmeta Preduzetništvo, druže se sa vršnjacima i razmenjuju znanja i iskustva. Mladi preduzetnici pokazali su zavidan nivo znanja i kreativnosti iz ove oblasti i dostojno su prezentovali svoju školu i svoj grad.

Preuzimajući nagradu učenica Katarina Jovanović, direktor kompanije „Siros“ je rekla: „Prvi put smo u Plovdivu i odavde nosimo lepe impresije, kako samim takmičenjem, tako i lepim gradom. Bilo nam je drago družiti se sa svima vama, sticati nova prijateljstva, koja će, sigurna sam, trajati dugo. Želim da ovo takmičenje još dugo, dugo traje na zadovoljstvo nas i budućih generacija koje će učestvovati na ovoj manifestaciji.“

Mentor Dragana Jovanović za ovu priliku kaže: “Prisustvom na ovom međunarodnom festivalu učenici su pokazali visok stepen zrelosti i sposobnosti za samostalan rad i funkcionisanje u savremenom preduzetničkom svetu. Svaki uspeh i priznanje dolazi nakon napornog rada. Puno smo vremena i truda uložili u pripremu za ovo takmičenje, a sama nagrada je kruna uspešnog radae. Nadam se da ćemo u narednim godinama ponovo učestvovati na ovoj lepoj manifestaciji i da ćemo ponovo uživati u druženju i lepoti grada Plovdiva.“

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker