Gradska hronika

Učenici Mlekarske škile dobri i u preduzetništvu

Izuzetno bogata, prepuna aktivnosti, sadržajna nedelja je iza učenika Mlekarske škole sa domom učenika „Dr Obren Pejić“. Nakon Balkan cheese festa i Mlinarsko-pekarskih dana u Beogradu i Novom Sadu, učenici Mlekarske škole imali su priliku da pokažu nivo znanja i veština u Leskovcu i Aleksincu.


Naime, u sredu 17.10. u Leskovcu je održano regionalno takmičenje škola iz jugoidtočnog dela Srbije iz preduzetništva. Ovo takmičenje pod nazivom “Poslovni izazov” okupilo je ove godine 118 srednjoškolaca koji su na veoma kreativan i inovativan način prezentovali svoju poslovnu ideju vezanu za unapređenje i olakšavanje kupovine u velikim marketima. Učenice, Andrijana Nikolić i Ivana Stanojev predstavljale su Mlekarsku školu na ovogodišnjem “Poslovnom izazovu” sa mentorima Natašom Marković i Jelenom Minić.
U petak, 19.10. učenici Mlekarske škole obrazovnih profila pekar i prehrambeni tehničar imali su uspešan nastup na regionalnoj smotri 13. pekarski dani u Aleksincu, u organizaciji poljoprivredne škole Šumatovac iz Aleksinca. Ovom prilikom demonstrirali su znanje i veštine spravljanja slavske pogače i imali su priliku da vide nove ideje, oblike, proizvode iz oblasti pekarstva.

​Sve u svemu, izuzetna uvertira za 1.11. i događaj koji se približava: Dan škole u okviru kojeg će biti održani „Dani hleba i sira“.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker